+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

Thread: Polaris Autoclear Plus Error 94??

  1. #1
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    3

    Unhappy Polaris Autoclear Plus Error 94??

    I am at my wits end. City girl here gets a house with an IG Saltwater Pool and the Polaris Autoclear Plus...Everything is automatic the man says - He lies. Things were going fine and then one day I got the Error 94 that haunts me ever since. According to the manual, it could be the salt is very low. I added salt and tested the levels. Everything seems fine but I still have that #%$@& Error 94. I checked the lines and nothing is cut, disconnected and all seems fine.

    What can this be? I would be soooo grateful for any help you can offer.

  2. #2
    PatL34 is offline Lifetime Member Verb Herder PatL34 2 stars PatL34 2 stars
    Join Date
    Dec 1969
    Location
    Saint Cloud, FL
    Age
    77
    Posts
    735

    Default Re: Polaris Autoclear Plus Error 94??

    You may want to check the sensors in case they have buildup of scale or such. If so you will have to clean them with a 1 in 4 solution of muriatic acid. Make sure you add the acid to the water, and use chemical gloves and goggles for this.

    Check for any loose electrical connections as well and report back.

    Pat


    (Supermods: This thread needs to be moved to the SWCG and Chlorinators forum)
    20,000 Gallon IG Diamond Brite pool, 1.5 HP Sta-Rite pump, Hayward Microclear DE3600 filter, Favco solar panels, Poolpilot DIG-220 with SC-48 cell.

    + SWCG OPERATION thread here: http://www.poolforum.com/pf2/showthread.php?t=1226
    + SWCG Running Costs post here: http://www.poolforum.com/pf2/showthread.php?t=316
    + Effective Stabilizer addition post here: http://www.poolforum.com/pf2/showthread.php?p=6645

  3. #3
    Join Date
    Dec 1969
    Location
    Ft Lauderdale, Fl
    Age
    52
    Posts
    1,382

    Default Re: Polaris Autoclear Plus Error 94??

    As I hired the best Autoclear Plus tech, he said that your temperature adjustment needs to be made first.
    Press the Menu button, then up arrow. The Temperature should be flashing. Increase the temperature (in 5 degree increments) to your approximate water temperature. That should eliminate the Error 94 code.

    Hope this helps.
    Sean Assam
    Commercial Product Sales Manager - AquaCal AutoPilot Inc. Mobile: 954-325-3859
    e-mail: sean@teamhorner.com --- www.autopilot.com - www.aquacal.com

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. Help with AutoClear SWG
    By haeffnkr in forum Salt Generators (SWCG) & other Chlorine Feeders
    Replies: 3
    Last Post: 06-14-2007, 01:45 AM
  2. Polaris Autoclear Plus error 94
    By SoCalPool in forum Salt Generators (SWCG) & other Chlorine Feeders
    Replies: 2
    Last Post: 04-10-2007, 06:02 PM
  3. Polaris Autoclear Plus Error 94??
    By APhoenixRisen in forum Pools, Pets and Creepy Critters
    Replies: 1
    Last Post: 08-08-2006, 10:12 PM
  4. Polaris AutoClear Error 94??
    By APhoenixRisen in forum Pool Equipment & Operations
    Replies: 3
    Last Post: 08-08-2006, 02:00 PM
  5. Polaris AutoClear ??
    By roll tide in forum Salt Generators (SWCG) & other Chlorine Feeders
    Replies: 3
    Last Post: 07-10-2006, 01:56 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts