+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

Thread: No lights on my SWCG system

  1. #1
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Georgia
    Posts
    58

    Default No lights on my SWCG system

    So frustrating...We have a Saniclear 40 SWAG. Of course it is 3 months out of warranty! When you turn the system on after just a few minutes all of the lights go out...nothing blinking, no power light. Can the flow sensor cause the entire system to shut down...even power? I have replaced the fuse, the cel is fine, salt in the pool is good as well as all chemistry. We have a whole house surge protector so I don't think it would be that. Any thoughts much appreciated. I called the local rep. and he said he was checking on it but haven't heard back from him...guess I'm impatient, but I don't want the pool to turn green!
    PF=5; 23K gal IG kidney vinyl pool, Triton II Sand Filter, Whisperflow VS Pump, Taylor 2006 kit, Jacuzzi/Carvin Saniclear 40 SWCG

  2. #2
    PoolDoc's Avatar
    PoolDoc is offline Administrator Quark Inspector PoolDoc 5 stars PoolDoc 5 stars PoolDoc 5 stars PoolDoc 5 stars PoolDoc 5 stars PoolDoc 5 stars PoolDoc 5 stars
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Georgia
    Posts
    11,325

    Default Re: No lights on my SWCG system

    From http://www.carvinpool.com/gpc/_media...94180120-3.pdf

    The “Power” LED light is OFF
    + Verify the 20 amp ATO fuse located in the circuit board above the cell connector.
    + Check to make sure the power is connected to the control. Be sure the jumpers are set properly.
    + Verify the voltage with a voltmeter and if the input power is functional the problem could be that the circuit breaker could be tripped.
    + Be sure the jumpers are set properly.
    Did you verify voltage AT the unit ?

    More than that, I can't help with the SWCG. Sorry!

    But . . . regarding 'no green', no problem. Head on over to the Walmart at 12182 Highway 92 . . . and get 10 gallons of "Pool Essentials Chlorinating Liquid" from aisle I.30 (maybe, L.30?). That is fresh 10% chlorine bleach.

    Your pool has a PF of 5, so each gallon will add about 4 ppm of chlorine. Ideally, pour it in as needed, each evening after 7:30 PM (or, not long b4 sunset)
    • If you have no algae, your chlorine level should be at 5% of your stabilizer level, but at least 2 ppm.
    • If you have any sign of algae, FC should be 10% of CYA or higher.
    PS. How did you end up with a rare Canadian SWCG, all the way down in Georgia?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Georgia
    Posts
    58

    Default Re: No lights on my SWCG system

    Thanks for the reply. Keeping the bleach in.
    PF=5; 23K gal IG kidney vinyl pool, Triton II Sand Filter, Whisperflow VS Pump, Taylor 2006 kit, Jacuzzi/Carvin Saniclear 40 SWCG

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. intex ultra frame 12x24x52 sand filter swcg system
    By rmills in forum Pool Equipment & Operations
    Replies: 3
    Last Post: 03-19-2014, 09:53 AM
  2. Bromine Pool vs salt water system (SWCG)
    By Easypare in forum Salt Generators (SWCG) & other Chlorine Feeders
    Replies: 6
    Last Post: 03-07-2014, 12:36 PM
  3. What SWCG system?
    By sabres07 in forum Salt Generators (SWCG) & other Chlorine Feeders
    Replies: 1
    Last Post: 05-28-2012, 03:54 PM
  4. SWCG versus Ozone/Chlorine system
    By keschete in forum Salt Generators (SWCG) & other Chlorine Feeders
    Replies: 6
    Last Post: 06-26-2011, 11:30 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts