+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

Thread: Vacuuming issue

  1. #1
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NY, USA.
    Posts
    10

    Default Vacuuming issue

    Whenever I vacuum my pool with 45 minutes there is a bunch of dirt back in the middle. What am I doing wrong?? Thought it was the filter, but I just installed a new Hayward cartridge system. This happened when I has a DE filter too. Help!!

  2. #2
    Watermom's Avatar
    Watermom is offline SuperMod Emeritus Quark Inspector Watermom 4 stars Watermom 4 stars Watermom 4 stars Watermom 4 stars Watermom 4 stars Watermom 4 stars
    Join Date
    Dec 1969
    Location
    Charleston, WV
    Posts
    9,345

    Default Re: Vacuuming issue

    What is most likely happening is that as you move the vacuum head, you are stirring dirt up into the suspension of the water. Then, later as the water quiets back down, the dirt falls back to the pool floor. I see the same thing happening in my pool if I get in too big of a rush as I vacuum. You have to move it very, very slowly so you don't stir it up.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NY, USA.
    Posts
    10

    Default Re: Vacuuming issue

    Quote Originally Posted by Watermom View Post
    What is most likely happening is that as you move the vacuum head, you are stirring dirt up into the suspension of the water. Then, later as the water quiets back down, the dirt falls back to the pool floor. I see the same thing happening in my pool if I get in too big of a rush as I vacuum. You have to move it very, very slowly so you don't stir it up.
    Thanks I will try to move really slow & see what happens

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. vacuuming
    By kecsmom in forum Pool Startup, Shutdown, & Winter Operation
    Replies: 4
    Last Post: 05-20-2007, 12:37 AM
  2. High CL & Vacuuming
    By fuelman in forum Dealing with Algae & Slime
    Replies: 1
    Last Post: 09-19-2006, 12:08 AM
  3. Vacuuming
    By Rangeball in forum Pool Cleaning: Manual or Automatic
    Replies: 11
    Last Post: 06-22-2006, 09:55 PM
  4. Vacuuming problem...
    By lindamom25 in forum Dealing with Algae & Slime
    Replies: 3
    Last Post: 04-02-2006, 12:27 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts